Ssc Mama Bobocel S4 este un marsupiu ergonomic pe care îl recomandăm din primele zile de viață (minim 3,5 kg și 48-50 cm înălțime) și până la aprox. 85-90 cm înălțime, maxim 20 kg.
Bebelus 50 cm înălțime. Bebeluș 68 cm înălțime Bebeluș 82 cm înalțime.
Vă explicăm mai jos care sunt pașii necesari de făcut atunci când ajustăm un Bobocel pentru un bebeluș aflat în prima lună de viață sau este mai micuț în înălțime.

Scoatem Bobocelul din colet și îl așezăm ca și în poza. Înălțimea panoului vine reglată de la noi pentru un bebeluș de 2-3 luni, aprox 60 cm înălțime. Pentru a se așeza bine Bobocelul pe spatele unui nou-născut, tragem ușor în sus și/sau în jos simetric de ambele chingi ce se găsesc cusute pe panou și prinse la mijlocul panoului cu un ajustor dublu. Astfel panoul se poate micsora în înălțime foarte mult. Putem sa tragem doar într-un sens chinga, simetric, în funcție de cum ni se pare la fiecare în parte mai comod.
-
2. Pentru a micșora puntea Bobocelului, este necesar a se desface scaiul

( acesta se găsește pe interior la marsupiu, între brâul care vine prins de purtător și materialul panoului) de pe ambele părți ale marsupiului. În cazul unui bebeluș cu înălțime de aprox 50 cm înălțime se trage scaiul spre interior la maxim, încât atunci când așezăm bebelușul în Bobocel în poziția broscuță, piciorușele acestuia să formeze un frumos ”M”.
După ce s-a ajustat înălțimea panoului și lățimea punții în conformitate cu înălțimea bebelușului putem începe.
- Punem Bobocelul în jurul taliei noastre și prindem brâul marsupiul (să ne acopere buricul, acesta fiind și centrul nostru de greutate) de noi. Trecem bucata de trident opusă prin elasticul lat și închidem tridentul. Trecerea acestuia prin elasticul lat are rol de dublă siguranță, pentru a nu exista posibilitatea ca tridentul să se desfacă în timpul purtării. După ce am închis tridentul, tragem de chingă astfel încat brăul să stea fix pe noi ( nici prea lejer să alunece de la greutatea bebelușului și nici prea strâmt încât să devină incomod la purtare).
- Luăm bebelușul în brațe și îl așezăm cu capul pe pieptul nostru și cu piciorușele în poziția de broscuță, iar mânuțele se pot lăsa în orice poziție e confortabilă pentru el.
- Așezăm pe rând bretelele, iar cu o mână în tot acest timp susținem bebelușul. După ce sunt ambele bretele pe umeri și fixate, putem lua mâna de susținere de pe bebeluș și închidem curelușa care leagă cele două bretele. Această curelușă are rol antialunecare, încât să nu alunece nicio bretea de pe umăr. În funcție de constituția noastră, această curelușă extra se poate muta mai sus sau mai jos pe bretea, ea fiind cu prindere detașabilă. Pentru a fi cât mai comodă plimbarea, recomandăm ca această curelușă să fie poziționată cât mai aproape de linia sutientului.
- Pentru a regla cât de aproape să stea bebelușul de noi, mai lipit sau nu, putem face diverse reglaje ( să fie simetrice) cu chinga care leagă bretelele de panou. În funcție de cât de mult strângem sau relaxăm aceasta chingă, bebelușul va sta mai mult sau mai puțin lipit de noi. Recomandăm ca toate ajustările să fie făcute simetrice pentru a nu sta bebelușul înclinat.
- După 3-4 luni, se poate folosi gluga în timpul somnului, pentru a îi asigura confort celui mic. Aceasta se prinde de o bretea sau de ambele după caz, în agățătoarea/agățătorile ce sunt prinse de chinga de pe bretea.
Imaginea 1) Imaginea 2) Imaginea 3)


În prima imagine este un Bobocel neajustat ( toate chingile sunt întinse). Tridenții Bobocelului sunt cu dublă ajustare, atât cei de la bretele cât și cel de la brâu.
În imaginea 2) si imaginea 3) atât brâul cât și panoul sunt ajustate (scurtate). Panoul se scurtează din chingile aflate pe panou, iar brâul din scaiul aflat pe interiorul său.
Video găsiți
aici
Atenție: începând cu colecția S4, Bobocel nu mai are acel șnur de care se putea strânge pentru mai multă estetică panoul. Modelele S2 si S3 prezintă acel șnur.
Verificări de siguranță
1. ține-ți copilul în poziție verticală.
2. asigurați-vă că fața lor este vizibilă și căile aeriene sunt libere.
3. asigurați-vă că fața și pieptul bebelușului nu sunt lipite prea tare de purtător și că este suficient spațiu pentru a pătrunde aerul.
4. ține-i suficient de sus poziționat în sistemul de purtate încât să îl puteți săruta ușor pe frunte.
5. asigurați-vă că spatele lor este susținut.
6. ține-le piciorușele îndoite în sistemul de purtare ca și cum ar sta pe scaun. Poziția M este recomandată de specialiști și în cazul displaziei de șold.
7. capul bebelușului trebuie să fie susținut în permanență. Nou-născuții și bebelușii până în 6 luni au mușchii gâtului insuficient dezvoltați, în cazul bebelușilor cu probleme de sănătate se asigură susținerea capului cât timp este recomandat de medicul ce il ține sub observație.
De asemenea, este foarte important să verificăm sistemul de purtare în mod regulat (să nu prezinte rupturi sau deteriorări ale materialului, cataramele să nu fie defecte (se pot defecta dacă la spălare nu sunt închise și se agață în cuva mașinii de spălat, sau le prindem din greșeală în ușa mașinii, etc), să nu fie descusut, etc.
NU se folosește sistemul de purtare în loc de scaun de mașină sau atunci când facem diverse sporturi sau activități care pot fi periculoase pentru bebeluși.
Modalități de purtare
Bobocel permite purtarea bebelușului în trei tipuri de poziții:
- în față (bebelușul este orientat cu fața la purtător),
- în spate ( bebelușul este orientat cu fața la purtător, vede peste umărul purtătorului),
- pe șold (bebelușul este orientat cu fața șa purtător).
Nu recomandăm purtarea bebelușului cu fața spre exterior sau la orizontală.