În luna Aprilie, la achizionarea unui sistem de purtare la preț întreg, primesti cadou un sling cu inele wrap conversion sau un wrap elastic. Menționează în secțiunea OBSERVATII din cadrul comenzii tale, ce sa iti trimitem cadou: sling cu inele wrap conversion sau wrap elastic și culoarea dorita (din cele disponibile pe site) și noi ne străduim sa iti trimitem cadoul dorit de tine!

Beneficiile babywearingului din prima zi de viață a bebelușului

Beneficiile babywearingului din prima zi de viață a bebelușului

Din prima clipă când apare bebelușul în viața noastră este recomandat să aibă loc contactul piele pe piele între mamă și bebeluș. Acest prim contact care poate fi de cateva minute sau chiar ore are un rol important, în special la prematuri, pe care ii poate salva. Directivele OMS spun că îngrijirea piele pe piele ”Cangur” ar trebui să fie prima alegere pentru a salva bebelușul prematur, din prima secundă de viață. Apropierea fizică ajută la reglarea bătăilor inimii și a respirației bebelușului, inclusiv la prematuri. Din acest punct de vedere, contactul piele pe piele are sens și pentru bebelușii născuți la termen care sunt acasă cu părinții lor. Puteți așeza bebelușul pe pieptul gol sau îl puteți lega într-un marsupiu special (wrap elastic - acesta poate fi folosit direct pe piele și astfel cel mic are contact direct cu mama), care susține și mai mult acest contact direct cu părintele.

Prezența bebelușului în imediata apropiere a părintelui (care este cu siguranță valabilă și în cazul purtării copilului în marsupiu) are multe avantaje atât pentru bebeluș cât și pentru părinte. 

Venirea pe lume este stresantă pentru bebeluș iar după nouă luni de dezvoltare intrauterină, nou-născutul nu se simte în siguranță în noua sa lume. Apropierea de mamă, susținută de o eșarfă sau sistem de purtare, calmează bebelușul și îi aduce sentimentul de siguranță și iubire. 

Plâns mai puțin.Ca proaspeți părinți găsirea unei modalități de a opri în mod eficient un copil să plângă este una dintre cele mai dificile părți ale educației parentale. Purtatul în sistem de purtare nu va opri complet plânsul, dar îi va reduce atât frecvența, cât și intensitatea. Cercetările clinice ale medicilor pediatri au demonstrat deja că bebelușii de șase săptămâni care erau purtați în sistem de purtare zilnic plângeau cu până la 43% mai puțin și în orele serii chiar cu până la 51% mai puțin decât copiii de aceeași vârstă pe care parinții nu i-au purtat în eșarfă/sistem de purtare.

Facilitează alăptarea. Alăptarea într-o eșarfă/sistem de purtare oferă mamei confort și intimitate, mai ales în public sau în plimbări sau în excursii și, de asemenea, facilitează hrănirea.

Au o imunitate mai bună și sunt mai sănătoși. Bebeluși purtați din primele săptămâni iau mai rapid în greutate, au abilități motorii mult mai bune, se coordoneză mai bine și mai repede, au tonusul muscular și simțul echilibrului este mult mai dezvoltat decât la bebelușii nepurtați. 

Devin independenți, încrezători și învață mai repede și mai mult. Fiind la pieptul părintelui, bebelușii purtați văd tot ce este în jurul lor, învață de la părinte să aibă încredere în ei, nu suferă de sentimentul de abandon. 

Sunt bebeluși fericiti și dorm mai bine. Bebelușul purtat se simte iubit și în siguranță, adoarme repede și au parte de somn lung.

Aveți parte de beneficii emoționale și fizice (atât bebelușul cât și părintele care îl poartă). Scade riscul depresiei postnatale și crește șansele ca alăptarea să fie o reușită si foarte important: vă puteți mișca zi de zi, împreună.

 

Cum să purtați bebelușul din primele zile de viață.

Bebelușii pot fi purtați în sistem de purtare încă de la naștere, cu condiția să nu existe probleme de sănătate (a dumneavoastră sau a bebelușului) și copilul să cântărească minim 3,5 kg. O eșarfă moale (sling cu inele, wrap elastic, wrap tesut) sau un marsupiu care permite ajustarea panoului atat pe inaltime cat si pe latime (ex Bobocel) este cea mai bună alegere în această etapă. Asigurați-vă întotdeauna că puteți vedea fața bebelușului în sistemul de purtare.
Pentru dezvoltarea optimă a mușchilor coloanei vertebrale a bebelușilor, cei mici trebuie ținuți cât mai mult timp în poziție verticală (în brațe sau într-un sistem ergonomic de purtare) și cât mai puțin timp posibil la orizontală, poziție în care bebelușul stă pasiv, cum ar fi balansoarele, leagănele, scoicile de mașină folosite în afara mașinilor, etc.

 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!