În luna Aprilie, la achizionarea unui sistem de purtare la preț întreg, primesti cadou un sling cu inele wrap conversion sau un wrap elastic. Menționează în secțiunea OBSERVATII din cadrul comenzii tale, ce sa iti trimitem cadou: sling cu inele wrap conversion sau wrap elastic și culoarea dorita (din cele disponibile pe site) și noi ne străduim sa iti trimitem cadoul dorit de tine!

Instrucțiuni de îngrijire și spălare sisteme de purtat

Instrucțiuni de îngrijire și spălare sisteme de purtat
Citeam zilele trecute un post frumos, despre cum ne spalam si ingrijim minunatiile de purtat bebelusi.
Ca sa fiu sigura ca nu pierd frumusete de articol, o sa va redau o mare parte din el si voua.
Spalarea sistemelor de purtat din wrap tesut, in, matase, bambus si tot felul de blenduri etc.

1. Spalarea manuala.

Se face la aprox 30 de grade celsius, cu detergent special pentru tipul de tesatura al sistemului de purtat (lana, matase, etc.) Spre norocul nostru, in momentul de fata gasim o multitudine de detergenti pentru piele sensibila, speciali pentru cele mai fine tesaturi si blenduri. Dupa ce se spala ”comoara”, o clatim in apa rece, atentie FARA balsam, si o punem la uscat la umbra sau pe un suport de uscat. NU la soare, NU la sursa directa de caldura.

2. Spalarea la masina

Pentru spalarea la masina:
    2.1.spalat la program de rufe delicate, eu personal le spal la program de lana, ca nu le las sa fie prea murdare.
    2.2.stoarcea o fac la 600 de rotatii, iubind lana, nu vreau sa gasesc varianta mini la wrap-uri, sling-uri. Stiu ca Ilinca le vrea la papusi sa le foloseasca, dar inca imi sunt prea dragi mie, sa le fac mici.
    2.3. detergentul folosit este detergent lichid special pentru haine delicate si piele sensibila, fara inalbitori. In general cele dedicate lanei, nu au niciun inalbitor.

Cititi eticheta in limba producatorului, ca la traducerea in romana,se mai sare cate un ingredient, si in general se sare tocmai un inalbitor sau un pic de balsam. NU folosim balsam, oricat de mult ne place mirosul lui.
FAQ (Intrebari frecvente) postare preluata de pe un grup de babywearing
In postare este vorba de wrap-uri tesute, dar se aplica la orice sistem de purtare.
❓ Cum stiu daca un detergent are inalbitori optici? De obicei scrie pe eticheta fiecarui detergent daca are inalbitori optici, la ingrediente, gen: "contine inalbitori optici"
❓ De care detergent sa folosesc? Ce doresti atata timp cat nu are inalbitori optici. Cele mai prietenoase sunt cele bio, dar isi fac treaba buna si gama de la DM pentru tesaturi colorate sau Formil LIDL pentru tesaturi colorate sau negre. In general este bun detergentul pentru tesaturi negre pentru ca are proprietati de mentinere a culorii (ceea ce e f bine la wrapuri si conversii wrap) si multe au particularitati anti-scamosare (important pentru bumbac)
❓ Cat detergent sa pun? Cat de putin necesar, daca wrapul are pete, le tratezi inainte
❓ Cum scot mirosul dintr-un wrap? Pui o clatire extra la masina si in locul de balsam pui o cana de otet simplu (din ala transparent, nu balsamic sau cu miere)
❓ Ce fac daca l-am spalat din greseala la 40 in loc de 30? Daca nu a fost afectat, nu faci nimic, data viitoare stii sa speli la 30 si gata.
❓ Ce fac daca am pus la mai multe rotatii decat e recomandat? Nu faci nimic, data viitoare stii sa nu mai pui. Asteapta-te sa fie mai incretit la calcat si cam atat.
❓ Pot folosi detergent cu balsam? Nu, dar daca ai folosit, mai da-i o clatire cap coada cu otet si in principiu isi va reveni
❓ Ce fac daca am pus din greseala detergent cu inalbitori optici? Nu faci nimic, il lasi asa cum este. Data viitoare vei stii sa nu mai pui. Daca o data a fost spalat cu detergent cu inalbitori optici, wrapul nu se va decolora atat de tare. Problema intervine la folosirea repetata a acestui tip de detergent, atunci isi pierde culoarea incet-incet
❓ Pot spala wrapul impreuna cu alte haine sau alte wrapuri? In principiu da, exceptie facand prima spalare pentru ca atunci isi lasa din culoare putin. Regula este sa speli culori similare si nu prea multe, si sa nu pui haine care pot lasa culoare la prima spalare. Pentru siguranta este bine daca alegi sa combini sa pui 1-2 servetele captatoare de culoare sau 1-2 prosoape (care vor actiona pe post de captator de culoare)
❓ Cat de des pot spala wrapul? In principiu rar si foarte rar, pentru a nu afecta culorile si tesatura. Speli daca e jegos sau dupa ce ai avut un episod de boala cu copilul sau a fost in vizita, in rest nu il speli. Vara de obicei trebuie spalate mai des din cauza transpiratiei.
❓ Ce fac daca l-am spalat din greseala cu detergent pudra? Il mai pui la o spalare din aia gentle (el acum nu e murdar) cu detergent corespunzator + o cana de otet pe post de balsam. In principiu isi revine si se va decompacta tesatura (care se incarca cu pulberea aia fina)
#babywearing #sscmamababy #sscmamatoddler #Babywearing #happybaby #purtatsanatos #babytai #love

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!